Docenten

Over ons

Wij zijn Markes en Marolize Mouthaan, broer en zus met een passie om muzikaal talent te ontwikkelen, en het bespelen van een muziekinstrument mogelijk te maken voor iedereen.

Muziek is iets bijzonders. Met muziek kun je emoties versterken, herinneringen oproepen, en mensen met elkaar verbinden. Maar het spélen van een muziekinstrument doet nog veel meer.

Muziek maken zorgt vereist concentratie, motoriek, het samenwerken van hersenhelften en zorgt voor ontspanning, plezier, en het even vergeten van alles om je heen. 

Onze passie is om het plezier en de kracht van het muziek maken te delen en muzikaal talent te ontwikkelen. Iedereen kan een muziekinstrument leren spelen.

Hoe we dat doen?

“Het plezier en de kracht van muziek mogelijk maken voor iedereen!”

Markes Mouthaan

Ik ben geboren in 1998 als oudste in een gezin met 4 kinderen, waar volop muziek werd gemaakt. Als kind waren er veel instrumenten thuis te vinden waar we mee konden spelen. Op de basisschool volgde ik 4 jaar blokfluitles, en begon ik met pianoles bij de muziekschool. Ook heb ik meerdere drum- en percussielessen gehad bij meerdere docenten. Op de middelbare school ging ik naast pianoles ook op zangles en gitaarles. 

Vanuit die variatie aan instrumenten heb ik toelating gedaan voor de opleiding docent muziek, waar ik in 2015 ben toegelaten met piano als primair instrument. Daar kreeg ik binnen de opleiding naast de docentvakken en hoofdvak piano, wekelijks gitaarles, drumles, zangles en muziektheorie. Ook heb ik een jaar lang stage gelopen in het basisonderwijs als muziekdocent. Helaas kon ik door medische redenen destijds de opleiding niet afmaken, en ben ik in 2018 gestopt.

In 2016 heb ik de muziekschool ingeschreven als ‘McMouthaan Music’ bij de KVK. Het begon als muziekschool, waarnaast ik actief ook actief was met studiowerkzaamheden. Vanaf 2020 zijn we gestopt met studiowerkzaamheden. Met de komst van Marolize in de muziekschool en de focus op het lesgeven, hebben we de bedrijfsnaam veranderd naar ‘Muziekcentrum Mouthaan’.

Naast het lesgeven heb ik ook een grote passie voor pianotechniek. Binnen mijn andere onderneming Piano Select werken we op hoog technisch niveau aan piano’s en vleugels voor verkoop en onderhoud. 

Marolize Mouthaan

Ik ben geboren in 2006 als derde in het gezin van 4 kinderen. Waar mijn broer verschillende instrumenten speelde, en mijn zus gitaar, begon ik met vioolles.

Toen Markes begon met zijn muziekschool, heb ik vanaf het begin ook pianoles gevolgd naast mijn vioollessen. Ook zing ik graag, en heb ik sinds 2024 zangles.

Vanaf de havo ben ik de opleiding onderwijsassistent gaan volgen, waarvoor ik op meerdere scholen stage heb gelopen.

Momenteel bereidt ik mij voor op mijn toelating voor het conservatorium voor de opleiding docent muziek. 

Binnen Muziekcentrum Mouthaan geef ik les aan jonge leerlingen vanaf 4 jaar en ouder, en ontwikkel ik veel lesmaterialen en spelletjes voor in de lessen. 

Ook ben ik werkzaam voor Piano Select. Daar doe ik een deel van de technische en meubelwerkzaamheden aan piano’s en leer ik pianostemmen. Ook plan ik de stemafspraken in en doe ik een deel van de boekhouding.