Muzieklessen

Piano

In de pianolessen leren we pianospelen vanuit een lesmethode, aangevuld met op maat uitgeschreven lesmateriaal naar de wens van de leerling.

In de eerste gratis proefles kijken we naar je denkwijze en speelgevoel, waarbij we een passende lesmethode kiezen. De 3 lesmethodes die we gebruiken zijn allemaal gericht op het leren spelen van noten en lezen van bladmuziek. Op deze manier leggen we een goede basis.

Dit vullen we aan met het gebruik van apps en spelletjes om muzikale aspecten los te oefenen, zoals ritmetrainers of het leren lezen van noten.

Maar zo snel mogelijk maken we naast het lesboek lesmateriaal op maat, en schrijven we nummers die je graag wilt leren uit op jouw niveau. Dat geeft het meeste speelplezier!

Gitaar

In de gitaarlessen leren we voornamelijk het spelen van akkoorden, aangevuld met het leren van riffjes en solo melodieën. Bij jonge leerlingen beginnen we met een lesboek en de app Yousician, om beter aan te sluiten bij de motoriek en deze verder te ontwikkelen.

We leren altijd van bladmuziek af spelen, waarin we de akkoorden en slagjes noteren en zo ook goed samen kunnen spelen met andere muzikanten.

We wisselen het leren spelen af met het gebruik van muzikale apps voor ritme en notentraining.

Gitaarles Zwijndrecht

Drum

We geven ook basis drumlessen, waarbij we basisritmes en fills leren spelen ondersteund door oefeningen. Het doel is om zo snel mogelijk nummers mee te spelen en als drummer strak in de maat te kunnen spelen, en op het goede moment je fills in te zetten.

We ondersteunen dit met het gebruik van ritmetrainer-apps en oefeningen om het ritmegevoel én het lezen en uitvoeren van een ritme te bevorderen.

Een ander belangrijk aspect vinden wij als drummer het samenspelen met andere muzikanten. Dat zullen we zoveel mogelijk stimuleren en ook in praktijk brengen tijdens het jaarlijkse ‘Leerlingen in Concert’.